Spletvaše okno v svet

 

Za vsako spletno aplikacijo/stran je pomembno, da jo obiskovalci/uporabniki tudi najdejo. Spletni iskalci so orodja za pomoč pri iskanju spletnih strani, vendar, da vas lahko nekdo najde pod določenimi ključnimi besedami/frazami mora biti vaša stran tehnično tako tudi izvedena. Postopek s katerim pripravimo vsebino in tehnično postavitev spletne aplikacije/strani, da se pojavi v rezultatih spletnega iskanja, se imenuje optimizacija za splet.

Natančno pregledamo celotno spletno stran in za posamezne podstrani izdelamo priporočila za optimizacijo, ki bodo spletno stran naredila bolj prepoznavno za iskalnike. Optimizacijo na vašo željo tudi izvedemo. Večina strani ima veliko prostora za tehnično optimizacijo spletne kode, ki prinese boljšo razpoznavnost celotne strani in posameznih podstrani v spletnih iskalnikih.

Izdelamo naslednja priporočila in izvedemo izboljšave:

  • Glava spletne strani. Pravilno oblikovanje naslovov in meta podatkov. Konkretno za posamezne strani. Izbira ključnih besed glede na rating v iskalnikih.
  • Telo spletne strani. Zajemajo pravilno označevanje povezav, pravilno in razpoznavno označevanje slik in pravilno označevanje ključnih delov vsebine.
  • Zunanji marketing. Tehnike, kako zvišati rating med zadetki, z prijemi, ki niso neposredno vezani na vsebino spletne strani.
  • Vzdrževanje vsebine spletne strani s poudarkom na ohranjanju ratinga v spletnih iskalnikih.
  • Priporočila in predlogi za dodatno vsebino na spletni strani, ki bo pritegnila dodatne obiskovalce.

Tehnična in vsebinska optimizacija spletnih strani:

  • Tehnična in vsebinska optimizacija: Sistematično predelamo vaše področje delovanja in izberemo tehtne ključne besede/fraze na osnovi katerih izvedemo vsebinsko optimizacijo. Vašo vsebino spletne strani opremimo s ključnimi frazami, jo uvrstimo v spletne iskalnike in določen čas nadziramo z vodenjem statistike o obisku spletne aplikacije. Izvedemo tehnično optimizacijo za splet
  • Stran izvedemo tako, da je oblika ločena od vsebine in so vsi vsebinski elementi pravilno razporejeni. Pri izvedbi uporabljamo spletne standarde (XML+, css, …)